Etkinlikler
Smyrna Agorası Ören Yeri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu Toplantısı (31.05.2023)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu Toplantısı, Smyrna Agorası Ören Yeri'nde gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi ve Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi Gezisi (19.12.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi ve Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi'ne gezi düzenlenmiştir.
Aigai Antik Kenti Gezisi (25.11.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, Aigai Antik Keneti'ne gezi düzenlenmiştir.
İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı Gezisi (19.11.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, İzmir tarihi Kemeraltı Çarşısı'na gezi düzenlenmiştir.
Smyrna Agorası Türk-İslam Arkeolojisi Topluluğu Tanışma Gezisi (22.10.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına kazı çalışmalarının yürütüldüğü İzmir İli Konak İlçesi Smyrna Antik Kenti sınırları içerisindeki Smyrna Agorası Ören Yeri'ne 22.10.2022 tarihinde tanışma gezisi düzenlenmiştir.
Yeşilova Höyük Gezisi (21.05.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından 21.05.2022 tarihinde İzmir'in en eski yerleşim alanı olan Yeşilova Höyüğü’ne gezi düzenlenmiştir.
Beçin Kalesi Gezisi (12.05.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen Beçin Kalesi gezisi, Türk-İslam Arkeolojisi öğrencileri, okulumuz bünyesindeki farklı bölümlerden öğrenciler ve hocalarımızın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Aydınoğulları Beyliği'nin Başkenti Birgi ve Tarihi Yapıları Gezisi (19.03.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, Tarih ve Coğrafya bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yapmş olan Birgi'ye gezi düzenlenmiştir.
Bayraklı Smyrnası Gezisi (12.03.2022)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından oragnize edilen gezi kapsamında, İzmir'de yer alan Bayraklı Smyrnası'na 12.03.2022 tarihinde gezi düzenlenmiştir.
'Selçuklu'dan Cumhuriyet'e Kadının Yeri' Konferansı (08.03.2022)
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sema Küskü ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Parladır ile Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Nilgün Kara'nın katılımıyla, 'Selçuklu'dan Cumhuriyet'e Kadının Yeri' başlıklı konferans gerçekleştirilmiştir.
Smyrna Agorası Gezisi (25.12.2021)
Türk-İslam Arkeolojisi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına kazı çalışmalarının yürütüldüğü İzmir İli Konak İlçesi Smyrna Antik Kenti sınırları içerisindeki Smyrna Agorası Ören Yeri'ne gezi düzenlenmiştir.
Bahar Konferansları Dizisi ( Nisan-Haziran 2021)
Homeros Oyun Gösterimi (20.11.2019)
20.11.2019 tarihinde, Türk - İslam Arkeolojisi Topluluğunca düzenlenen etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından 'Homeros' oyun gösterimi gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, tiyatro ekibinin yanı sıra oyun yazarları da katılmıştır.
7. Sanat Tarihi ve Türk-İslam Arkeolojisi Öğrencileri Sempozyumu (24.04.2019-26.04.2019)
VII. Türk-İslam Arkeolojisi ve Sanat Tarihi Öğrencileri Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Sanat Tarihi ve Türk - İslam Arkeolojisi öğrencilerinin katılımıyla oldukça verimli geçen etkinlik, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenmiştir. Sempozyumun açılışında ''Modern Ortamlara Otantik Esintiler ve Dokumada İlkler" konulu sergi gerçekleşmiş ve ardından iki gün boyunca çeşitli üniversitelerden katılan öğrencilerin zengin sunumları ile sempozyum devam etmiştir. Sempozyumun son gününde ise Smyrna Agorası ve Kemeraltı gibi kent tarihi açısından oldukça önemli olan bölgelere gezi düzenlenmiş ve etkinlik son bulmuştur.
Bizans'tan Osmanlı'ya Hanedan Kadınları - Panel (06.03.2019)
Türk-İslam Arkeolojisi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sema Küskü ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Parladır ile Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Dilek Maktal Canko'nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde hanedan kadınları hakkında önemli bilgiler verilmiştir.
Son Veriler Işığında Göktürk Arkeolojisi - Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL - Konferans (19.11.2018)
Türk - İslam Arkeolojisi Topluluğu ile Tarih ve Kültür Topluluğu'nun 19.11.2018 tarihinde ortak düzenlediği etkinlikte, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl tarafından 'Son Arkeolojik Veriler Işığında Göktürk Arkeolojisi' başlıklı konferans gerçekleştirilmiştir. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesi Merkezi Konferans Salonu'nda yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlikte, son yıllarda yapılan çalışmalar doğrultusunda Göktürk Arkeolojisi'nin gelişimi üzerine önemli bilgiler verilmiştir.
Smyrna / İzmir Kazı ve Araştırmaları III. Uluslararası Çalıştayı (4.10-2018 - 6.10.2018)
Türk - İslam Arkeolojisi bölümü öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer aldığı çalıştayda, bölümümüz adına 'Smyrna Agorasında Bulunan Osmanlı Yapısı Hakkında ilk İzlenimler', 'Smyrna Agorasındaki Osmanlı Yapısında Ele Geçen Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet Dönemi Tuğla Buluntuları', 'Gravürlerle İzmir'in Tarihi Kent Merkezi', 'Hanedan Kadınları: Anadolu Selçuklu ve Aydınoğlu Beyliği Zamanı' başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.
Arkeolojik Mirasın Sunumu: Göbeklitepe İzlenimleri - Doç. Dr. Deniz ÖZKUT - Konferans (23.05.2018)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Göbeklitepe'de 1995 yılından itibaren devam eden kazılar sonucunda elde edilen bulgular ve alanın niteliği üzerine görüşler tartışıldı. Bununla birlikte, koruma çatısı projesinin tamamlanmasıyla tekrar ziyarete açılan arkeolojik alan hakkındaki izlenimlere de yer verildi.
Anadolu Selçuklu Dönemi Görsel Kültürü ve Resimli Bir Aşk Hikayesi - Öğr. Gör. Aslıhan Erkmen Birkandan - Konferans (19.01.2018)
Türkiyede Kültürel Miras Korumanın Anlamı, Araçları ve Uygulamaları - Panel (8.3.2017)
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı ile ortak gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'de Kültürel Mirasın Korunması ve Koruma Uygulamaları konularında panel düzenlendi.
Türk - İslam Arkeolojisi Laboratuvarı Açılışı (8.3.2017)