Eğitim

Türk-İslam Arkeolojisi Lisans Programı, Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde 2014 yılında kurulmuştur. Eğitim dili Türkçedir. Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü'nü başarıyla tamamlayanlar “Türk-İslam Arkeolojisi” alanında Lisans Diplomasına sahip olurlar ve “Arkeolog” unvanı alırlar.

Türk-İslam Arkeolojisi, sosyal bilimlerin Arkeoloji çatısı altında oluşturulmuş ağırlıklı olarak Türk-İslam tarihi, kültürü ve medeniyeti ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Programın en önemli başarı ölçütü, kültür varlıklarının ve daha özelde Türk-İslam medeniyetinin ürünü olan her tür arkeolojik malzemenin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bilgi birikimine sahip bireyler yetiştirmektir.

Türk- İslam Arkeolojisi Lisans Programı'nda, öğrenciler 4 yıllık eğitimleri boyunca teorik derslerin yanı sıra “Geleneksel Ahşap Süsleme Sanatında Teknik ve Uygulama” ve "Staj" gibi uygulamalı dersleri de alırlar. Ayrıca bölüm tarafından yürütülen kazı çalışmalarına katılarak arkeolojik alan bilgisi ve kazı teknikleri konusunda deneyim sahibi olurlar.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ile Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü'nün derslikleri, Fakülte İhtisas Kitaplığı ile Merkez Kütüphane, bilgisayar laboratuvarı öğrencilerin tümünün kullanımına açıktır. Ayrıca Bölümüze ait dijital ağırlıklı bir kütüphane ile uygulamalı derslerin yürütüldüğü laboratuvar bölüm öğrencilerine hizmet vermektedir. Öğrenciler bilimsel toplantılar, sosyal tesisler ve spor alanlarının tüm olanaklarından yararlanır.

Bölüm dersleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Menüyü Kapat